EVOLUTIE

 

 

Anton Kathrein Senior

Uzina Kathrein in anii 1930

Hala productie antene comunicatii mobile - Kathrein Romania

Sediul Romkatel si Kathrein Romania

Camera de masura - Kathrein Romania

Productie antene receptie TV

 

Grupul Kathrein

In 1919, in Rosenheim – Germania, Anton Kathrein senior punea bazele unei firme care avea sa-i consacre numele in domeniul productiei de antene: firma Kathrein. KATHREIN-Werke KG devine astfel producatorul de antene cu cea mai lunga traditie in acest domeniu.

Astazi produsele Kathrein sunt definite de doua caracteristici principale: calitate si fiabilitate. Technologia utilizata si experienta celor 85 ani de activitate plaseaza firma in topul celor mai buni producatori de antene din lume.

Grupul Kathrein inseamna astazi 14 de centre de productie si 57 de filiale, sucursale si reprezentante, personalul angajat in aceste firme ajungand la 7.000 de angajati. In 2006, cifra de afaceri a grupului a depasit 1.300 mil. de euro, 50% din aceasta cifra fiind realizata in afara granitelor Germaniei.

Sloganul firmei Kathrein: “Quality leads the way” este cheia succesului companiei.
 

Despre Romkatel
 

Romkatel a luat fiinta în 1994 in Bucuresti ca reprezentant unic al producatorului german de antene Kathrein Werke KG pentru Romania si Europa de Est.

Astazi Romkatel este o companie importanta în Romania fiind principalul furnizor de antene de broadcast si comunicatii mobile de pe piata. Cifra de afaceri a Romkatel a crescut de la 250.000 Euro în primul an la 7,7 milioane de Euro în 2006. Numarul de angajati a ajuns la 65.

In anul 1995 a fost fondata o filiala în Timisoara avand ca principala activitate productia. Datorita dezvoltarii acestei activitati, în anul 2000 productia a fost transferata catre noua companie: Kathrein Romania.

Furnizand echipamente de înalta tehnologie si fiabilitate si servicii de instalare profesionale, Romkatel s-a implicat în proiectul de modernizare a statiilor nationale TV si FM din Romania si contribuie la construirea celei mai noi aparute tehnologii de comunicatie: 3G (UMTS). Ca o completare a activitatii comerciale, Romkatel executa lucrari de instalare de sisteme de antene si echipamente pentru comunicatii mobile si broadcast. Romkatel beneficiaza de echipe specializate de instalatori, instruite si acreditate atat din punct de vedere tehnic cat si ca alpinisti utilitari. Astfel este capabila sa ofere clientilor sai servicii complexe de instalare în concordanta cu cele mai exigente standarde internationale.

Succesul nostru este asigurat de afilierea cu grupul Kathrein si prin urmare punem mare accent pe noile tehnologii, calificarea angajatilor, inovatia si îmbunatatirea continua a produselor si serviciilor noastre.

Din luna septembrie 2005, Romkatel are un Sistem de Management Calitate-Mediu certificat de catre TUV Management Services, în conformitate cu ISO 9001:2000 si ISO 14001:2004. De asemenea, în aceeasi perioada, Romkatel a primit certificarea conformitatii Sistemului sau de Management al Calitatii cu standardul ISO 9001:2000, din partea OMCAS.


Romkatel & Kathrein Timisoara